Ansök till MOMDH

30 december 2019.

Ansök till MOMDH hösten 2020 senast 15 januari!

Anmälan till höstens utbildningar är öppen till och med den 15:e januari till oss på Västerås slott där du undervisas av flera av landets främsta lärare!

Läs mer om Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola på länken nedan där du också hittar information om antagningsprov samt hur du anmäler dig på antagning.se.

https://www.mdh.se/utbildning/omraden/musik-och-opera

Välkommen med din ansökan och vi ses på antagningsprovet!

Studentintervju med Marta Cecilia Saelöen:

https://www.mdh.se/artiklar/2019/december/den-klassiska-musiken-fyller-en-med-sa-mycket-kanslor

Alumnintervju med Elvira Börlin:

https://www.mdh.se/artiklar/2019/december/jag-kan-inte-tanka-mig-att-arbeta-med-nagot-annat-an-musik

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger

Lena Hellström-Färnlöf är professor i sång och konstnärlig chef vid Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola. Hon är utnämnd till Excellent Teacher, en meritering inom högskolevärlden som ges till lärare som uppnått den högsta nivån av pedagogisk skicklighet. Lena ger även regelbundet masterclasses i Europa och Nordamerika och undervisar professionella sångare. Hon är också konstnärlig rådgivare åt en artistagentur. Lena har tidigare undervisat vid Operahögskolan i Stockholm.

Lena är också mycket intresserad av ledarskap och personlig utveckling och har utbildad sig till NLP Master Practicioner. Konstnärlig forskning är en viktig del av Lenas arbete som sångpedagog. Forskningen handlar om hur konsten lyfter pedagogiken och hur pedagogiken lyfter konsten och har bland annat tagit sig uttryck i två olika operaprojekt: Riddartornet och Mozarts kvinnor, ett projekt som kommer att ges på Västmanlands teater och Confidencen i Stockholm i början av juni 2020.