”Lena hade precis de nycklar jag behövde”, Erika Sax

Foto: Karl-Magnus Fredriksson.

Jag heter Erika Sax är frilansande mezzosopran och har jobbat aktivt inom yrket i 15 år. Min främsta arbetsplats har varit Göteborgsoperan där jag sjungit ett 20-tal roller genom åren. Jag har också sjungit på de flesta svenska operascener såsom Kungliga Operan, Folkoperan, Värmlandsoperan och Norrlandsoperan.

Jag kom i kontakt med Lena Hellström Färnlöf genom rekommendation hösten 2014.

Jag hade vid denna tidpunkt en känsla av att jag stod vid ett vägskäl röstligt och repertoarmässigt, och stod och stampade tekniskt. Med Lena klickade det direkt, hon hade precis de nycklar jag behövde och vi har jobbat intensivt sedan dess. Lenas förmåga att frigöra en röst är unik. Hennes enorma kunskap om röstinstrumentet och alla funktioner är otrolig och jag känner att jag helt igenom litar på hennes öra. Det känns befriande med någon som ser och känner av ens hela gestalt då man jobbar och har en förmåga att ta fram det bästa hos varje elev och det utan att stöpa alla i samma form. Nu har vi en långsiktig plan där jag närmar mig det mer dramatiska mezzosopranfacket med bl a repertoar av Wagner och Strauss

Som sångerska och frilansande musiker är jag ju i ständig konstnärlig utveckling och det känns spännande att fortsätta förädla mitt instrument så det ska hålla en hel karriär. Hos Lena är jag i trygga händer!

Erika Sax -frilansande mezzosopran
 www.erikasax.com

Erika Sax, Fricka, Valkyrian, Wagner:

Erika Sax, Charlotte, Werther, Massenet: