Om mig

Lena1_web

Lena Hellström-Färnlöf är utbildad sångerska och pedagog vid Göteborgs musikhögskola samt Operahögskolan i Stockholm. Under sin sångkarriär har Lena Hellström-Färnlöf som solist skaffat sig erfarenheter och kunskap om konstmusiken som få kan konkurrera med.

Från enklaste besättning, röst och luta, till full symfoniorkester, från barockmusik till nyskriven musik, från kammaropera till stor opera. Lena Hellström-Färnlöfs repertoarkännedom är unik, och ger henne verktyg och kunnande att ledsaga sina sångare på bästa sätt. Lena undervisar i alla röstfack: sopran, mezzo, alt, tenor, baryton och bas.

Efter en lång, framgångsrik och inte minst synnerligen mångfacetterad karriär som konsert- och operasångeska ägnar sig Lena Hellström-Färnlöf sedan år 2007 exklusivt åt undervisning. Därtill ger hon regelbundet nationella och internationella masterclasses, agerar sakkunnig vid auditions samt verkar som rådgivare åt agenturer. Lena är sedan 2013 professor i sång och konstnärlig ledare på Musik och Operahögskolan vid Mälardalens högskola.

Lena2_webSom pedagog ser Lena alltid till individen. Att få studenten att känna välbefinnande som musiker och människa, att känna glädje och trygghet, är för Lena Hellström-Färnlöf en grundförutsättning för att hitta och utveckla varje students unika röst och musikalitet.