Amelie Flink

Amelie  Flink, sopran

 Jag heter Amelie, är sopran och har studerat för Lena sedan 2012.

Efter gymnasiet studerade jag på Härnösands folkhögskola och efter det ville jag fortsätta mina sångstudier på högskola. Efter lite research kring olika högskolor och sångpedagoger ville jag helst studera för Lena på Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola (Momdh) – och jag kom in!

På Momdh har jag studerat Kammarmusikprogrammet med konstnärlig kandidatexamen, Kammaropera som är en utbildning på avancerad nivå och studerar nu kursen Huvudinstrument fortsättningskurs samtidigt som jag bygger en bro över till en frilansande sångkarriär.

Med Lena har jag arbetat långsiktigt och grundligt till att bygga en säker teknik som nu gör att jag kan få vara den konstnär jag vill vara. Lena har en fantastisk gåva/kännedom av att inte bara lyssna efter ett vackert ljud – utan av att höra vad eleven gör med sina muskler – något som gör henne till en fantastisk sångpedagog! Att Lena inte godtar några ”quick fixes” – utan bygger från grunden – är något jag kommer vara tacksam över resten av mitt sångarliv.

Lena sprudlar av energi och jag tycker att det är härligt att se att Lena ständigt vill utveckla sig själv som pedagog. 

Hon har vidareutbildat sig själv inom områden som mental träning som har hjälpt mig att komma vidare i min utveckling. 

Även genom hennes forskning som professor på Momdh så utvecklar hon ständigt sin pedagogik genom olika projekt som blir givande både för dels henne själv men också för oss studenter. 

På Momdh har jag haft ynnesten att jobba med framstående musiker och pedagoger – dels regelbunden sångundervisning med Lena och instudering med Magnus Svensson & Bengt-Åke Lundin men även master classes med Birgitta Svendén, Olivier Godin, Liz Upchurch, Turid Karlsen m.fl.

Produktioner under min utbildning har gett mig möjligheten att framföra två hela roller: Ilia i Mozarts Idomeneo och Mathilda i uruppförande av Riddartornet av Carl-Unander Scharin.

Jag har även fått vara solist m. orkester i utdrag ur operor i rollerna som Juliette, Adele, Sophie (Rosenkavaljeren), Gilda, Manon, Lakmé och Adina. 

I sakrala verk har jag uppträtt i sopran-partierna i bl.a. Bachs Johannes-Passion, Mozarts Requiem och c-mollmässa.

Jag rekommenderar Lena varmt för både dig som vill studera för henne privat eller som vill söka till utbildningen på Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola!

Amelie Flink, sopran

28/11 2020

Länkar med klipp:

Stravinsky – Anne Trulove, No word from Tom

R. Strauss – Rosenkavalier – Sophie

Debussy Debussy – Apparition

Brahms – Requiem

J. Strauss – Fledermaus – Adele, Spiel ich