”Att möta Lena var som att komma hem sångligt”, Christina Larsson Malmberg

”Jag hade utbildat mig i 10 år på olika skolor och frilansat på heltid i 6 år när jag första gången träffade Lena. Nu har jag sjungit för henne i 1 år, och vilket fantastiskt år det har varit! Min teknik har blivit mycket stabilare, jag är mer vokalt uthållig, och framför allt upplever jag att min röst har fördubblats i storlek. Från att ha varit en slank barocksopran i många år har nu rösten öppnat sig för en mer lyrisk-dramatiskt uttryck. Jag har egentligen alltid vetat att det funnits en större röst i mig, men Lena har hjälpt mig att plocka fram den, och detta utan att jag tappat min flexibilitet och snabba koloratur. Höjden är friare, botten mer klangfull och jag har en mycket större frihet att välja mellan olika färger och klanger i mitt musicerande.

Att möta Lena var som att komma hem sångligt. Alla pusselbitar faller på plats nu. De tekniska svagheter jag tidigare kämpat med repareras i en rasande fart. Jag vet att detta bara är början. Allt känns möjligt. Det är en minst sagt lustfylld och spännande resa!

Lena har lyckats göra sångteknik roligt och helt begripligt för mig. Hon ger mig superkonkreta verktyg som verkligen fungerar och efter varje lektion går jag ut som en bättre sångerska. Dessutom är hon en fantastisk mentor, full av positiv energi, kloka branschråd och filosofiska visdomar som jag tänker bära med mig genom hela livet.”

Christina Larsson Malmberg har studerat klassisk sång vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och specialiserat sig i tidig musik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon turnerar världen över med kyrkomusik, kammarmusik och opera. Hon är en återkommande solist med den danska barockorkestern Copenhagen Soloists. Hon är också sångerska i Operabyrån, som 2018 inleder ett flerårigt Artist in Residence på Konserthuset Stockholm.