Emma Österberg

Emma Österberg, mezzosopran. 2:a året på kammarmusikprogrammet på Musik-och operahögskolan vid Mälardalens högskola.

Jag går andra året på min kandidat på Kammarmusikprogrammet på Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola, där Lena är sångpedagog och konstnärligt ansvarig. Min utveckling har gått i en rasande fart och varje sånglektion är en resa! Ibland hänger jag inte med själv i min utveckling men då finns Lena alltid där och stöttar. 

En av anledningarna till att Lena är så fantastisk är att hon inte sätter en i ett fack, utan hon låter rösten utvecklas åt det håll som den vill och och fokuserar på ens individuella klang och personlighet. Hon har inte en bestämd mall att gå efter på sånglektionerna utan hon utgår ifrån dagsformen och vad jag behöver just då. Detta har varit ovärderligt för mig som tidigare har pendlat mellan alla möjliga röstfack och varit väldigt vilsen i min röst. 

Lena har otroligt mycket kunskap och en brinnande lust att fortsätta utbilda sig. Hon bidrar med positivitet och sångarglädje och varvar teknik med musikalitet i en perfekt kompott. Hennes energi verkar aldrig ta slut och hon lägger ner massor med extra tid på sina studenter. Jag är spänd och nyfiken på vad Lena och jag kommer att åstadkomma i framtiden och jag kan varmt rekommendera Lena till alla som vill utveckla sin musikalitet och sitt artisteri!

Länkar till klipp:

Ur Sånger vid havet, G. Nystroem

Ur Messias, But who may abide