”Jag har genom Lenas ovärdeliga undervisning utvecklats i hög grad”, Sara Bäck

År 2014 började jag studera sång för professor Lena Hellström-Färnlöf. Efter tre års studier på en teknisk utbildning i Göteborg och sedan ett år på folkhögskola, hittade jag helt rätt! Lena såg mig och hon började locka fram min röst. Hittills på denna sångarresa, så har jag genom Lenas ovärdeliga undervisning utvecklats i hög grad, såväl sångligt som personligt.

Lena undervisar på ett seriöst och samtidigt lekfullt sätt. Hon är mycket mån om att vi studenter ska utveckla en sångteknik som är hälsosam och att vi ska odla vårt sångar-mod och artisteri. Lena har också förmågan att locka fram det bästa ur varje enskild student. Hon är generös och har en glädje och energi som smittar av sig. Efter en lektion med Lena är jag alltid på bra humör och full av motivation.

Som student till Lena kan man alltid känna sig trygg i att undervisningen är av högsta kvalitet. Lena ger regelbundet masterclasses runt om i världen och är även sakkunnig i branschen. Hon har en gedigen karriär bakom sig och undervisar även sångare som är i mitt i karriären. Jag kommer aldrig glömma den gången då jag ivrigt på en lektion pratade om en sångerska som jag tyckte var så himla bra på en konsert jag just varit på, och det visade sig att just denna sångerska tog lektioner för Lena. Jag hade vid tillfället precis börjat för Lena, och gissa om jag blev glad!

Som sångstudent på Kammarmusikprogrammet har man många möjligheter att få sjunga på konsert, i bland annat Rikssalen på Västerås slott, Domkyrkan i Västerås och i Västerås konserthus. Lena, som förutom att vara professor i sång även är konstnärlig ledare, är alltid med vid konserttillfällen. För mig är det otroligt värdefullt!

Sara Bäck – mezzosopran, Kammarmusikutbildningen år 2.