”Lena är en unik sångpedagog”, Anna Zander

Anna Zander - mezzosopranJag arbetar sedan 2002 som frilansande konsertsångerska/operasångerska och som korist i Radiokören. Jag har hela världen som mitt arbetsfält och sjunger tillsammans med en massa olika dirigenter i både mindre och större musikaliska sammanhang. Jag har även ett flertal ständigt pågående projekt tillsammans med svenska och utländska ensembler såsom Göteborg Baroque och den i Belgien baserade Ricercar Consort.

Eftersom mitt arbetsfält är så brett och jag sjunger så extremt många timmar varje dag krävs en oerhört god sångteknik för att rösten ska orka och vilja vara med. Lena har varit min ”voice-saver” de senaste 10 åren, och med hjälp av hennes tekniska ledsagan känns det som att det inte finns någon gräns för hur mycket rösten och lusten till sång kan utvecklas!

 

Lena är en unik sångpedagog. Hennes genuina, passionerade intresse för den mänskliga rösten och att hitta den fritt flödande klangen hos varje enskild sångare genomsyrar hela hennes undervisning. Hon har en briljant förmåga att alltid sätta fingret exakt på vad som behöver göras för att förlösa och frigöra rösten. Hon använder ingen färdig mall för att nå dit, utan anpassar varje enskild lektion utefter elevens dagsform och stundens förutsättningar.

Hennes öron hör vad minsta lilla muskel i sångapparaten gör. Hon släpper inte igenom något som hon vet kan bli bättre och arbetar med entusiasm och envishet tills man når fram. Lena har en enorm uppfinningsrikedom vad gäller att skapa rätt övningar, och att hon dessutom sprudlar av positiv energi gör att lektionerna är väldigt inspirerande. Jag lämnar alltid Lenas lektioner med en känsla av glädje, gott sångarmod och röstligt välmående!

Anna Zander – Mezzosopran