”Lena är väldigt bra på att locka fram unika kvalitéer”, Karin Skoog

Karin Skoog - koloratursopranJag fortsatte sedan mina studier på masterutbildningen i sång på Kungliga Musikhögskolan och och fick även där undervisning och råd av Lena inför examensproduktionen. Parallellt ansökte jag återigen till Mälardalens högskolas avancerade fristående kurser i kammarmusik och detta hjälpte mig bl.a. att förbereda mig för Kungliga musikaliska akademins stipendiesökning.

Detta stipendium fick jag vid två tillfällen och de ledde även till en kurs i fransk diktion vid Orford Academy i Quebec Kanada med fullt studiestipendum.

Då jag började på Mälardalens högskola träffade jag professorn och operasångerskan Lena Hellström-Färnlöf. Hon hjälpte mig att hitta mitt egentliga röstfack, koloratursopran, och en hel oktav med toner till på höjden! Jag fick möjlighet att utveckla, inte bara sångtekniken, utan även artisteri, uttryck, uttal, m.m. Sådant som behövs för att bli en modern sångare.

Lena Hellström-Färnlöf arbetar varsamt och utifrån aktuell dagsform vilket gör att man alltid kan utvecklas och komma vidare. Hon är väldigt bra på att locka fram unika kvalitéer hos varje student och hitta användbara områden för det. Exempelvis att få vara med i något projekt eller någon konsert vilket gör musicerandet extra roligt och att bryggan till verkliga arbetslivet minskas.

Karin Skoop – koloratursopran