”Lena Hellström-Färnlöf tillhör de bästa i världen”, Rebecca Hellbom

Rebecca HellbomUtan att överdriva kan jag stolt säga att sångprofessor Lena Hellström-Färnlöf tillhör de bästa i världen. Lektionerna med Lena är alltid utvecklande och inspirerande, där hon ser nya möjligheter och uppmuntrar mig till att uppnå mina mål. Lena ser det unika och personliga i varje sångröst.

Hon förstår min röst och på vilka sätt vi tillsammans kan utveckla den långsiktigt och på ett hälsosamt sätt. Jag har snart varit hennes student i 4 år, och den sångtekniska grund som vi har lagt och byggt vidare på gör att jag känner mig väldigt bekväm med min röst och vem jag är som sångerska.

När jag började ta lektioner för Lena hade jag en mindre sopranröst, ungefär som en blockflöjt, och sjöng hög och lätt sopranrepertoar. Idag går min röst mer och mer emot det dramatiska facket, där jag känner mig hemma. Lenas förståelse för min dramatiska röst och vilken repertoar som passar mig har alltid varit mitt i prick. Detta har gjort att min utveckling som sångerska har gått hand i hand med att min röst har vuxit sig större. Det känns oerhört tryggt för mig.

Att Lena har hela världen som sin arbetsplats gör att hon har en mycket bra insikt i vad som krävs för att lyckas som sångerska idag. Lena har även själv varit konsert- och operasångerska. Det är en tuff bransch som inte alltid är rättvis. Hennes guidning och kunskap om vad som krävs för att jag ska vara redo för arbetslivet motiverar mig och ger mig trygghet.

Lena är en av de mest driva och hängivna personerna jag vet. Hon var med mig på plats när jag förra året deltog i en prestigefull sångtävling vid Göteborgs Wagnersällskap. Jag kom på 2a plats och fick uppmuntran från juryn, publiken, och andra medtävlanden. Att Lena var där som stöd var ovärderligt. Även på de olika konserter jag sjunger på är hon alltid med och handleder efter repetitioner och konserter, vilket är extremt värdefullt och givande. Hennes uppmuntran och tillit till min potential som sångerska bidrar enormt till min utveckling. Jag är säker på att jag inte hade kunnat uppnå den potential som jag har gjort och är på väg emot utan henne.

Rebecca Hellbom-sopran

Lyssna:

 

Rebeccka prisad för Wagner-tolkning!
Rebecca Hellbom, som studerar opera på kammarmusikprogrammet vid MDH, gjorde stor succé på  en nationell sångtävling i Göteborg.
Hon tilldelades andra pris och hyllades av juryn för sin Wagner-tolkning. Läs VLT:s artikel och se tv-inslaget om Rebecca här!

Mozart: ”Porgi amor”
Contessa: Rebecca Hellbom, sopran
Maestro Professor Olivier Godin
Professor Lena Hellström-Färnlöf
Västmanlands Symfoniorkester