”Lena lyfter fram det i unika i mig som konstnär”, Mikael Horned

Mikael Horned, baryton Kammaropera år 1Med sin enastående expertis och konstnärliga galenskaper får Lena mig att nå högre höjder för varje lektion. Hon är en outröttlig urkraft som eggar och stöttar mig när helst jag behöver det. Hon lyfter fram det i unika i mig som konstnär och jag är otroligt glad att ha henne som sångpedagog!

Jag tog tag i min dröm att bli operasångare efter gymnasiet då jag fick chansen att studera på Härnösands folkhögskola. Där gick jag ett par år och tog mina första viktiga kliv in i operavärlden. Vid min start på Kammarmusikprogrammet i Västerås, hösten 2012, var jag dessvärre sångtekniskt vilsen, men Lena hjälpte mig hitta trygghet och lugn i mig själv. Från första lektionen kunde vi jobba framgångsrikt med att lägga en solid grundteknik för min röst.

I snart 5år har jag fått frodas på Västerås Slott under Lena och alla andra lärare i världsklass. Disciplinerat och gränslöst har jag fått jobba detaljerat med min röst. Jag känner att Lena är en hängiven pedagog som eftertänksamt skräddarsyr sin undervisning för just mig. Genom alla möjliga projekt och konserter på Västerås Konserthus är jag beprövad i det mesta på scen, vilket jag värdesätter något enormt. Lena är den bästa och mest allsidiga sångpedagog jag har haft nöjet att jobba med, och hoppas vårt samarbete sträcker sig långt in i framtiden!

Mikael Horned, baryton Kammaropera år 1


Verdi Rigoletto Quartet ”Un di se ben rammentomi.. Bella figlia dell’amore”
Gilda: Amelie Flink, soprano
Maddalena: Frida Bergquist, mezzo-soprano
Il Duca: Viktor Johansson, tenor