Marcus Bartoletti

Marcus Bartoletti, baryton. 2:a året på kammaroperautbildningen på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola

Jag har gått för Lena i drygt fyra år nu och vi har tillsammans skapat ett otroligt bra samarbete med varandra. Hon kan min röst som om det vore hennes egen och jag litar på henne fullkomligt. Detta gör att jag snabbt kan ta till mig av hennes instruktioner. Jag känner att jag hela tiden utvecklas som sångare och för varje sånglektion lär jag mig något nytt om min egen röst. Sedan jag började för Lena har min röst blivit friare och mer lätthanterlig. Hon har även hjälpt mig bli självsäkrare i min sång och att hitta min sångaridentitet.

Lena har ett fantastiskt öra, som inte låter sig luras av en enbart vacker klang, utan lyssnar även efter vad musklerna gör. Detta i kombination med hennes långa erfarenhet och pedagogiska tillvägagångssätt gör att hon kan bygga upp sin elevs röst och få den att bära över en hel orkester och samtidigt hålla för ett helt sångarliv.

Lena har fantastiskt mycket positiv energi som smittar av sig och man går alltid hem från en sånglektion med ett leende på läpparna. Hon är enormt engagerad i alla sina elever och gör allt för att man ska bli en så bra artist som möjligt. Hon ger mig många värdefulla byggstenar att bygga mitt artisteri med som helhet och har vidgat mina vyer för vad sångteknik innebär.  Jag är oerhört tacksam för allt Lena har lärt mig hittills, men jag inser även mer och mer hur mycket det finns kvar att lära av henne och jag hoppas få studera  för henne i många år framöver, även när jag blivit en etablerad sångare. 

Länkar till klipp:

W. A. Mozart ur Il nozze di Figaro
Hai gia vinta la causa

C. Gounod ur Faust
Avant de quitter ces lieux

M. Ravel
from Histoires naturelles:
Le Paon