”Med Lenas hjälp hittade jag verkligen hem” Emilia Linderholm

När jag började ta lektioner för Lena hade jag kämpat på i många år med min sång. Olika pedagoger som alla hade olika lösningar på det jag kämpade med.

Med Lenas hjälp hittade jag verkligen hem. Hon hjälpte mig med grundade bra övningar och rätt repertoar att hitta den röst och det konstnärliga utryck som jag bär med mig ännu idag. Lena såg och hörde hela mig , förstod hur hon skulle få fram min stabilitet i rösten och i min personlighet och hjälpa mig att nå högsta potential med mycket boost av både självförtroende, konstnärligt utryck och sunt tekniskt kunnande.

Idag arbetar jag främst som konstnär men minst 4 gånger per år framträder jag även som operasångerska i olika sammanhang både i samband med mina utställningar men också ofta på konsterthus eller i andra större sammanhang. Det är då viktigt att ha kunskapen och redskapen att hitta tillbaka till den röst jag hade då jag var som mest verksam som sångerska. De övningarna jag fick med mig från tiden hos Lena är enkla och effektiva ,de får igång rätt muskler och rätt tanke. Att våga kombinera dessa två
sidor hos mig – konsten och sången och att våga tro på att det går att kombinera och leva på fick jag verkligen med mig under åren på Mälardalens Högskola genom Lena .

Att efter ett långt uppehåll i sången direkt kunna komma i kontakt med rätt muskler , andning och känsla med de övningar jag lärde mig under Lenas år är så oerhört mycket värt oavsett om jag ska sjunga acapella på ett galleri eller på en större scen med ett helt program. Jag kan varmt rekommendera Lena som sångpedagog, inspirerande, varm och oerhört kunnig !

Emilia Linderholm