Mozarts Requiem 2019 Västerås

10 november 2019.

Magnifika Västerås domkyrka 🌟 fullsatt under  🌟
Vilket unikt samarbete mellan Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola och musikverksamheten i Västerås domkyrka!
Tack bäste Johan Hammarström, vilken dirigent du är🌟och dina körer klingar fenomenalt bra!
Är så stolt över alla sångstudenters prestationer, wow!
Och vilket team jag jobbat tillsammans med, BMozarts Requiem 2019engt-Åke Lundin och Magnus Svensson, som preppat sångarna 🌟

Tack även till Stockholms barocksällskap som spelade på tidstrogna instrument!
Applåderna var långa 🌟
#momdh
#musikochoperahögskolan
#mälardalenshögskola
#motettkören
#västeråsdomkyrka
#lenahf

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger

Lena Hellström-Färnlöf är professor i sång och konstnärlig chef vid Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola. Hon är utnämnd till Excellent Teacher, en meritering inom högskolevärlden som ges till lärare som uppnått den högsta nivån av pedagogisk skicklighet. Lena ger även regelbundet masterclasses i Europa och Nordamerika och undervisar professionella sångare. Hon är också konstnärlig rådgivare åt en artistagentur. Lena har tidigare undervisat vid Operahögskolan i Stockholm.

Lena är också mycket intresserad av ledarskap och personlig utveckling och har utbildad sig till NLP Master Practicioner. Konstnärlig forskning är en viktig del av Lenas arbete som sångpedagog. Forskningen handlar om hur konsten lyfter pedagogiken och hur pedagogiken lyfter konsten och har bland annat tagit sig uttryck i två olika operaprojekt: Riddartornet och Mozarts kvinnor, ett projekt som kommer att ges på Västmanlands teater och Confidencen i Stockholm i början av juni 2020.