Jag re- kommenderar

14 januari 2020.

Marta Cecilia Saelöen skrev på sin Facebook:

Ännu är det inte försent! Imorgon är sista dag att ansöka till musik- och operahögskolan.

Såhär kan det låta och se ut under en gemensam lektion för sångarna vid utbildningen.

Jag rekommenderar alla som är intresserade att utveckla sitt musicerande att söka till musik- och operahögskolan vid Mälardalens Högskola i Västerås! Ansök senast den 15 januari via antagning.se

Jag går mitt andra år vid kandidaten och har den fantastiska äran att få undervisning av sångprofessor Lena Hellström-Färnlöf. Varje vecka känns som en vecka av utveckling och framsteg tack vare, inte bara Lena, men även de andra kompetenta lärarna som undervisar. Bland annat möter jag Magnus Svensson i instudering. Magnus som är så kunnig och professionell stöttar och hjälper mig i mitt musicerande.

Det är en fantastisk utbildning med goda kamrater och möjligheter. Dessutom befinner vi oss på Västerås slott!

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.