Västerås domkyrka Mozarts Requiem

13 november 2022

Underbart framförande av Mozarts Requiem ikväll i vackra Västerås domkyrka! Vi var många som längtat och kyrkan var mycket välbesökt! Bästa Mariakören och Stockholms Bachsällskap med säkra Ulrika Westerberg som konsertmästare. Och vilka otroligt välklingande sångsolister, tack för att jag får vara er lärare! Stolt och glad är jag!Och tack Joakim för att vi får jobba tillsammans! Du var en klippa under kvällen!

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.