Johan Hammarström

4 februari 2024

Johan Hammarström skrev på sin Facebook:

”Igår ytterligare ett mycket lyckad samarbete med Musik- och operahögskolan i Västerås och deras konstnärliga ledare, professor Lena Hellström-Färnlöf, då en av deras studenter medverkade vid konserten Mass of the Children under ledning av John Rutter.I eftermiddag hör du många flera av studenterna vid denna utbildning vid konserten Musik för framtiden kl 16 i Storkyrkan.Välkomna till eftermiddagens konsert!”

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.