Konserthelg MOMDU sångare och pianister

18 mars 2024

Ännu en underbar konserthelg, denna gång med sångare och pianister på MOMDU!

Romanser med tyskspråkig repertoar. Så väl inrepeterat från seminarier med Bengt-Åke Lundin, lyrisk diktion med professor från Mozarteum Wolfgang Holzmaier och såklart på individuella lektioner med Magnus Svensson, Michael Engström, Staffan Sandström och sångläraren.Är stolt över att vi för denna viktiga konstform vidare, viktigt ur ett internationellt perspektiv att Sverige är med.Ingen kvinnlig kompositör denna konsert men då måste jag tillägga att vi för ca. två veckor sedan hade en konsert tillägnad Kvinnliga förtecken!

Vilken erfarenhet som ges till våra studenter att få framföra samma program två gånger i olika konsertlokaler, Fors kyrka i Eskilstuna och Mikaelikyrkan i Västerås,det förbereder för det stundande musikeryrket. Och wow vad studenterna leverade

Foto av bäste Patrik Sörling


Foto av bäste Patrik Sörlin

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.