Elin Skorup Malmö

19 augusti 2020.
Elin Skorup skrev på sin Facebook:

”Sedan i måndags skulle regiarbetet med Glada änkan i Malmö vara i full fart. Pirret att träffa nya kollegor, förväntningarna över vad som skall jobbas fram under fem veckor, längtan efter premiär. Längtan efter mötet med publik. Jag bestämde mig tidigt för att denna coronaperiod av ovisshet (läs utan jobb) skulle ge mig den tid av röstlig förkovran som jag så länge längtat efter men inte riktigt hunnit med. Min bästa partner in crime har oförtröttligt hjälpt mig att hitta lust, glädje och nyfikenhet i arbetet. Hon heter Lena Hellström Färnlöf och tillsammans med henne är jag nu på god väg med instuderingar av roller såsom: La Folie, Nanetta, Servilia, Ilia, Morgana och Tytania. Tid och möjligheter som jag aldrig skulle fått ”gratis” annars. I helgen ska jag få ha en liten men naggande god konsert i Småland med

Elisabet Stoltz Niklasson som ackompanjatör. De 48 besökande kommer då få träffa några av dessa nämnda personer ovan. Och: jag har ju faktiskt också målat om vårt hus. Och tapetserat några väggar!
Men nu kan ”gratis”-tiden gärna få vara över.”

 

m Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.