Magiska Mahler

29 augusti 2021

Elin Skorup skrev på sin Facebook:

”Magiska 🌟Mahler🌟. Tusen tack oemotståndliga Ensemble Mutatis för konserten i Roskilde igår. All cred till Johannes Nebel och Nanna WendelboeAtlas Artists Sweden för fix, trix och allmänt glädjespridande! Sedan sjöng ju manskören från Lund Ensemble Profundis med dir. Daniel Åberg så man trillar av stolen. Och med din vägledning Lena Hellström-Färnlöf blir jobbet så mycket bättre och roligare! Slutligen heja Danmark som fattat vidden av att inkludera även Kultursektorn på samma villkor som andra viktiga samhälleliga infrastrukturer 🇩🇰❤️🇩🇰 Nu tillbaka till rep med Glada Änkan och Argenore😍

 

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.