Marta Cecilia Saelöen ”Fantastiska Lena”

21 januari 2022

Marta Cecilia Saelöen skrev på sin Facebook:

”I november förra året åkte jag till Stockholm med fjärilar i magen för att sjunga inför juryn som skulle utse årets Joel Berglund stipendiater. Idag mottog jag stipendiet men på grund av pandemin hölls ingen offentlig utdelning. Joel Berglund var en operasångare med världen som sin arbetsplats där han på olika scener tog sig an roller som Figaro i Figaros bröllop, Leporello i Don Juan, Basilio i Barberaren från Sevilla och många många fler. Likt honom är min målsättning att ta mig ut i världen och att på de många scenerna få inträda i de olika rollerna. Det är en lång och också kostsam väg att vandra men tillsammans med min fantastiska sångpedagog Lena Hellström-Färnlöf som alltid finns där som ett stöd vid min sida och stipendiepengarna på 60 000 kronor från Joel Berglundstipendiet, får jag en rejäl språngbräda mot mitt mål. Det är en stor ära, inte bara att få framföra min sång inför denna jury, bestående av framstående operasångare, utan också att få ta emot erkännande. Jag ska göra mitt bästa och visa mig värdig stipendiet.”