Sara Bäck @suitcase_opera

15 augusti 2022

Sara Bäck skrev på sin Facebook:

”Så otroligt glad att ha sjungit Tredje dam i @suitcase_opera uppsättning av Trollflöjten! Efter en intensiv vecka med coachnings och rep hade vi glädjen att genomföra ett fullsatt genrep i Härnösand och en slutsåld föreställning i Umeå. ✨Stort tack till det fantastiska teamet✨: producent Veronica Janunger @ver_jan, dirigent Damian Iorio @iorioconductor, pianister och vocal coaches James Vaughn & Peter Foggit, coach Katrin Kapplusch, regissör Oskar Bergström samt alla underbara och duktiga sångare @misszebrano @claragunge @albagmalmbomsopran @swinolf @jgottlander @protruderad @hagerberg @lisselopera 🌟🎶 Stort tack för all stöttning och ett gott samarbete bästa @lenahellstromfarnlof, ser fram emot fortsatta studier och nya projekt i höst😍

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.