MDU Romanskonsert

30 october 2022

Stort tack till våra helt fantastiska sång- och pianostudenter som bjöd på en förstklassig romanskonsert ikväll 🌟 Från 1700-tal till nyskrivet, svenskt, norskt, danskt och finskt, såklart både med kvinnliga och manliga tonsättare. Ett nytt språktema per termin. Efter jul väntar franska Mélodies och språkstudier är redan i full gång. Våra begåvade ungdomar för romankonsten vidare ❤️

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.