Snart dags för premiär på ”Systrar”

21 maj 2023

Patrik Sörling skrev på sin Facebok

”Snart dags för premiär på ”Systrar” med musik ur Puccinis ”Syster Angelica” och ”Karmelitsystrarna” av Poulenc som jag har glädjen att regissera. Föreställningarna på Västmanlands Teater är fullbokade, endast några få genrepsplatser kvar, men det finns en chans att se den i S:ta Clara kyrka, Stockholm lördag 10/6 kl. 18:00. Fri entré. Med studenter från Musik- och operahögskolan, Mälardalens universitet och Bengt-Åke Lundin vid flygeln. Idé och konstnärlig ledare: Professor Lena Hellström-Färnlöf.”

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.