Marta Cecilia Saelöen

27 maj 2023

Marta Cecilia Saelöen skrev på sin Facebook:

”Vilken fantastisk vecka det har varit! Kammaropera var ute på turné runt om i Västmanland tillsammans med Västerås Sinfonietta och dirigentstudenterna från KMH under ledning av professor Lena Hellström-Färnlöf och B Tommy Andersson. Vi framförde musik av bland annat Mozart, Delibes och Tjajkovskij. Det har varit otroligt roligt, givande och spännande med nya möten och platser att musicera på.”

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.