MOMDU och Västmanlands teater

2 juni 2023

Två operor vävs samman till en i föreställningen Systrar – Dialogues des Carmélites och Suor Angelica. Premiären blev en succé för de fyra operastudenterna på MOMDU, Céline Dewrée, Emma Österberg, Marta Saelöen och Minna Tägil!

Sångkonst på högsta nivå i gripande gestaltning i regi av Patrik Sörling, ljussättning Anders Lundkvist och flödande, färgrikt musicerande av Bengt-Åke Lundin. Proffsig medverkan av vår gäst Rebecca Hellbom och sångstudenter från kandidatprogrammet.

Stort och innerligt tack till Västmanlands teater som ger oss denna unika och otroligt generösa möjligheten!Nästa föreställning ges lördagen den 3 juni kl. 16.00 på Västmanlands teater 🌟

Foto: Jonas Bilberg

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.