Stort tack bästa Opus!

9 december 2023

Fantastiskt att bli hedrad på detta sätt, så otroligt glad jag blir!Och tack till MDU som satsar på konstnärlig utbildning i ett Sverige där konsten inte självklart får sin berättigande plats i samhället.MOMDU har ett otroligt kompetent lärarlag och vi tillsammans, inte minst min närmsta kollega Staffan Sandström, kommer att ge allt för att våra utbildningar ska hålla högsta kvalitet och utbilda morgondagens sångare och instrumentalister.

Foto Jonas Bilberg

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.