Vilken konsertvecka!

25 november 2023

Vilken konsertvecka!

Terminens romankonsert med sångare och pianister var i Mikaelikyrkan i söndags. Språkgruppen denna gång var engelskt/amerikanskt. Stort tack bästa Inger Högberg för att du välkomnar oss varje termin till det vackra kyrkorummet med så fin akustik! Stort tack till Michael Engström för serien med romansseminarier denna höst, lika stort tack till Miranda Colchester Ingemarsson för lyrisk diktion and thank you so much Olivier Godin for an incredible masterclass with singers and pianists.

Onsdagen bjöd på Höstkonsert i Rikssalen med härlig kammarmusik av studenterna och Bengt-Åke Lundin..

På torsdagen gav vi konsert på Historiska museet i Stockholm där studenterna verkligen höll så hög nivå på sitt musicerande – kammarmusik från början till slut.

Så roligt med foto och dokumentation av Patrik Sörling. Och stort, stort tack till alla fantastiska lärare på Musik- och operahögskolan, Mälardalens universite.

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.