Riddartornet

8 juni 2018.   Vilket fantastiskt projekt med världspremiär för kammaroperan Riddartornet! En ära att få medverka i bästa teamet med tonsättare Carl Unander – Scharin, regissör Nils Spangenberg, scenografi ljus och kostym Johan Glaumann och dirigent Joachim Gustafsson! Mina underbara sångstudenter från Kammaroperautbildningen och Kammarmusikprogrammet, därtill duktiga instrumentalister från Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola! Stort tack generösa Västmanlands teater som öppnat upp sina dörrar för oss!
Varmt välkomna 12 eller 14 juni eller på Gamla teatern i Vadstena 5, 6 eller 8 juli!

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.