Västerås konserthus Galakonsert

Mälardalens orkesterakademi gjorde igår bejublad debut med stor Galakonsert i Västerås konserthus. Stort tack till vår samverkanspartner Västmanlandsmusiken, dirigent Simon Crawford-Phillips, konsertmästare Bartosz Cajler, medverkande studenter – solister och orkester- och lärare för fantastisk konsert med musik av R. Schumann, L.v. Beethoven, G. Bizet och J. Strauss d.y.! Sist men absolut inte minst vill jag tacka bästa kollegan Lena Hellström-Färnlöf som i rollen av konstnärlig ledare har varit drivande i projektet, så mycket personligt engagemang med tid och energi för att ro i land detta, allt ifrån uppstart till slutproduktion med de många otaliga trappstegen däremellan. Man känner sig onekligen stolt att ha förmånen att jobba på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola!

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.