Konsert Mikaelikyrkan

25 november 2019.

Staffan Sandström skrev på sin Facebook:

Tack sångare och pianister vid Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola för en strålande romanskonsert i Mikaelikyrkan igår – med bästa lärarna Lena Hellström-Färnlöf och Magnus Svensson och kyrkans egna Inger Högberg#momdh#, #mälardalenshögskola#, #malardalenshogskola#

 

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger

Lena Hellström-Färnlöf är professor i sång och konstnärlig chef vid Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola. Hon är utnämnd till Excellent Teacher, en meritering inom högskolevärlden som ges till lärare som uppnått den högsta nivån av pedagogisk skicklighet. Lena ger även regelbundet masterclasses i Europa och Nordamerika och undervisar professionella sångare. Hon är också konstnärlig rådgivare åt en artistagentur. Lena har tidigare undervisat vid Operahögskolan i Stockholm.

Lena är också mycket intresserad av ledarskap och personlig utveckling och har utbildad sig till NLP Master Practicioner. Konstnärlig forskning är en viktig del av Lenas arbete som sångpedagog. Forskningen handlar om hur konsten lyfter pedagogiken och hur pedagogiken lyfter konsten och har bland annat tagit sig uttryck i två olika operaprojekt: Riddartornet och Mozarts kvinnor, ett projekt som kommer att ges på Västmanlands teater och Confidencen i Stockholm i början av juni 2020.