”Lenas har breda kompetens och sprudlande karisma”, Karin Mobacke

Karin MobackeJag går mitt andra år här på kammarmusikprogrammet vid Mälardalens högskola och har därmed fått äran att utvecklas genom och tillsammans med Lena Hellström – Färnlöf. Hennes breda kompetens och sprudlande karisma gör att man efter varje lektion får större sångarglädje och kunskap om sitt egna instrument. Innan jag började på kammarmusikprogrammet så studerade jag musik på gymnasiet och ett år på folkhögskola.

Tillsammans med Lena har min röst växt och jag har fått mer kunskap om hur jag ska hålla placering och bygga vidare klangen i de olika klangrummen. Det upplägget med sånglektioner som Lena har tagit fram är väldigt bra. Vi har minst två lektioner varje vecka, en individuell lektion och en masterclass. I och med att vi har lektioner ganska tätt så kan man stämma av om något inte känns bra och det finns tid för frågor.

På masterclasses får vi såklart feed back från Lena men också små positiva kommentarer från alla sångstudenterna som sitter med och lyssnar. Det är väldigt kul att få och ge eftersom det ger en mer konkret bild av vad som sker i rösten när man sätter ord på det. Genom Lena får vi också möjlighet att träffa andra viktiga människor inom branschen som gästar oss på masterclass och föreläsningar.

Jag ser fram emot konserterna som står på schemat för denna termin och fortsatt samarbete med den underbara Lena Hellström – Färnlöf!

Karin Mobacke
Student på kammarmusikprogrammet år 2