Minna Tägil

18 mars 2023

Minna Tägil skrev på sin Facebook:

”Vi är så glada att ha fått återvända till detta fantastiska verk! Idag framförde vi helt ljuvlig musik i Sankt Jacobs kyrka. Passion and resurrection av Ēriks Ešenvalds under ledning av bästa Johan Hammarström tillsammans med Stockholms domkyrkokör, stråkorkester och kvartett ur Sankt Jacobs vokalensemble. Stort tack Johan Hammarström för att vi har fått dela den här musikaliska upplevelsen tillsammans, ett sant nöje att jobba ihop! Hjärtligt tack också till vår sångprofessor, bästa Lena Hellström-Färnlöf för ditt engagemang och din guidning genom hela processen!”

Om Lena Helltröm-Färnlöf, en av Sveriges främsta sångpedagoger:

Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg. Sjungit allt ifrån tidig medeltidsmusik till ultramodern nyskriven i små och stora konstellationer, opera, barnopera, kammarmusik, solist med orkestrar, solist i sakrala verk både i Sverige och utomlands.

Efter många år i branschen, först som student, sedan ute på fältet som konsert- och operasångerska ägnar sig Lena nu sig exklusivt åt sångundervisning.

Professor  och excellent teacher, undervisar professionella sångare och studenter i alla röstfack, ger regelbundet masterclasses nationellt och internationellt.

Agerar ofta sakkunnig i jurys och är artistisk rådgivare i agenturen Good Company.

Lena  är en uppskattad konferenciär i konsert och operasammanhang.